Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Saz Çatı Ustası Nasıl Olunur?

Saz çatılar iyi bir ustalık ve tecrübe gerektiren uygulamalardır. Saz çatının görünümü kadar ömrünü de etkileyen saz çatı ustalığının hikayesi...

Saz Çatı Sanatı

Saz çatı ustasının hikayesi. Saz çatı ustaları genellikle bu mesleğe Küçük yaşlarda babaları ve diğer aile büyükleri ile başlangıç yapmaktadır. 

Günümüzde çok popüler olmayan fakat zor yetişen saz kamış ustalığı her geçen gün kamış kaplama ve saz dekorasyon uygulamalarının popülerleşmesi ile birlikte daha iyi bir öneme sahip olmaktadır. 

3 Kuşaktır Saz Çatı Yapıyoruz

Bizler Türkiye'deki ilk saz kamış ustalarının elinde yetişen üçüncü kuşak kamış kaplama ve saz dekorasyon ustası olarak şunu söyleyebilirim ki saz kamış ustası olmak için uzun ve tecrübeli ustaların yanında iyi bir çıraklık evresi geçirilmesi gerekmektedir.

Saz kamış ustası olabilmek için en önemli unsurlardan birisi de saz kamış uygulamalarında kullanılan malzemelerin dokusuna ve yapısına çok iyi hakim olmaktan geçmektedir. 

Saz kamış ustası malzemelerinin kalitesini ve kullanımına uygun olup olmadığını ilk dokunuşta anlaması gerek. eğer kullanıma uygun olmayan saz kamışları ile kamış çatı ya da kirpi çatı uygulamaları yapıldığı takdirde bu muhakkak ki kamış çatı ve kirpi çatıların ömrünü kısaltacak yanlış bir uygulama olacaktır. 

Aynı şekilde çok iyi bir malzeme ile de yanlış yapılan kirpi çatı b kamış çatı uygulamaları da yine kamış çatının e kirpi çatının ömrünü uzun vadede azaltabilecektir.

Kendimizden pay biçerek şunu söyleyebiliriz ki iyi bir saz kamış ustasının yetişmesi için tecrübeli ustaların yanında en az 4 yıl çıraklık ve uygulama tecrübesi yapılması gerekmektedir. 

Saz Çatı Kaplama Ustalığına Giden Yolculuk

Saz kamış ustası tamamen el becerisi ve insan gücü ile yapıldığı için bu sektöre ne kadar küçük yaşta başlarsanız her sektörde olduğu gibi daha başarılı bir kamış ustası olmanız kaçınılmaz olacaktır. 

Bizler çocuk yaşlarda bu sektöre girmenin ve en tecrübeli ustaların yanında bu işi öğrenmenin avantajını her zaman yaptığımız işlerde ve müşterilerimizin beklentilerinin üstünde yaptığınız kamış çatı ve saz çatı uygulamalarında göstermekteyiz.