Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

A’dan Z’ye Ucuz Bahçe Çiti Yapımı

Ucuz, ekonomik ve pratik yollarla bahçe çiti yapımı nasıldır? Ucuz bahçe çiti yapmak için gerekli ürünleri ve uygulanması nasıl yapılır? Bu yazımızda kargı ve saz kamışı ile bambu görünümlü uygun fiyatlı bahçe çitinin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde aktaracağız.

Ucuz Bahçe Çiti Nedir?

Ucuz bahçe çiti bahçe ve dış mekanlarınızı ekonomik ve doğal ürünler ile sınırlandırma uygulamasıdır. Ucuz bahçe çiti yapımında bambu görünümlü kargı ürünleri ve saz kamışlarından imal edilen kamış bahçe çiti ürünleri kullanılmaktadır. 

Ucuz Bahçe Çitinin Avantajları Nelerdir?

  • Ekonomik ve uygulanması kolaydır.
  • Size mahremiyet sağlar ve rüzgarı ve yol tozlarını büyük oranda azaltır.
  • Kedi, köpek gibi davetsiz misafirlerin bahçenize ve mekanlarınıza girmesini engeller.
  • Doğal dokusu ile doğa ile iç içe mekanlar oluşturmanızı sağlar.

 

Ucuz Bahçe Çiti Yapımında Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Bambu Kamış:

Bambu kamış ya da bambu çit rulo ürünü sağlam ve dayanıklı bambu görünümlü kargı kamışları ile imal edilen montaja hazır bahçe çiti ürünüdür. Bambu dekorasyon ustaları tarafından hazırlanan kargı çitlerin üretiminde kargı kamışları galvanizli çelik teller ile sıkıca birbirine bağlanır ve montaja hazır rulo haline getirilir.

Kamış Hasır:

Kamış hasır, hasır çit ya da kamış çit ürünleri olarak bilinen bu ürünler saz kamışlarından imal edilen yer ve tavan örtüsüdür. Bahçe çiti yapımında da yaygın bir kullanıma sahip olan kamış çit ürünleri ile hem ekonomik hem de pratik bir şekilde bahçe çiti yapmanıza olanak sağlar. 

Bambu Çit ve Kamış Çit Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Kamış hasır ürünü kargı ile hazırlanan bambu kamış bahçe çiti ürünlerine göre daha ince ve hafif bir malzemedir. İki üründe bahçe çiti ve gölgelik yapımında kullanılmaya uygundur. Uygun fiyatlı bahçe çiti yapımında iki üründen birini seçebilirsiniz. 
  • Tercih tamamen size kalmıştır. Balkon gibi iç mekanlarda mahremiyet amaçlı kaplama işlemi yapılmak isteniyorsa kamış hasırı daha hafif ve ince olduğu için tercih etmeniz daha uygun olabilir. 
  • Aşağıda uygulama yapılacak alana göre farklı farklı bahçe çiti uygulamalarının nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde aktarmaktayız.

 

Ucuz Bahçe Çiti Yapımı Nasıl Olur?

Ucuz ve uygun fiyatlı bahçe çiti yapmak için ilk önce hangi ürünleri kullanmak istediğinizi seçin. Daha sonra kamış hasır yada bambu kamış kargı ürünlerini aşağıdaki adımları izleyerek monte edebilirsiniz.

Tel Örgü Üzerine Bahçe Çiti Montajı

Tel örgü yada pane çit gibi sistemlerin üzerine mahremiyet sağlamak için doğal ürünler uygulamak istiyorsanız kamış hasırı tercih edebilirsiniz. Kargı çite göre daha hafif ve ekonomik olan kamış hasır çit ürünü tel örgü üzerine montajı daha uygun olacaktır. Kamış hasır ruloyu tel örgünün üzerine sık aralıklar ile plastik klipsler yada galvanizli çelik teller ile sağlam bir şekilde monte ederek çitinizi tamamlayınız.  Eğer çok rüzgar alan bölgelerde iseniz kamış hasırı sık aralıklar ile sağlam bir şekilde monte ettiğiniz takdirde sorun yaşamayacaktır.

Demir Korkuluk Üzerine Bahçe Çiti Montajı

Kargı çit ve hasır çit ürünlerini demir korkuluk üzerine mahremiyet sağlamak için monte edebilirsiniz. Doğal dokusu ve kolay montajı sayesinde hızlı ve ekonomik bahçe çiti uygulamaları yapabilirsiniz. Demir korkuluk üzerine kargı çit ya da kamış hasır ürününü sık aralıklar ile galvanizli çelik tel ya da plastik klipsler ile monte ediniz. 

Balkon Demirleri Üzerine Kamış Çit Montajı

Balkonlarda hem doğal bir görünüm elde etmek için hem de mahremiyet sağlamak amacıyla kamış çit ürünleri tercih edilir. Kargı ürünlerine göre daha hafif ve uygulanması daha kolay olan kamış hasır ürünü balkon demiri kaplama için çok ideal bir üründür.

Kamış hasır ölçülerini balkon demiri yüksekliğinde sipariş veriniz ve demirleri kaplayacak şekilde kamış hasırı monte ediniz. Cam balkon ya da beton balkon duvarlarına montaj işlemi yapmadan da kamış hasırı sabitleyerek kullanabilirsiniz. 

 

Sıfırdan Çit İskeleti Oluşturarak Ucuz Bahçe Çiti Yapımı

Eğer tel örgü,  bahçe demir korkulukları gibi kamış hasırı yada kargı çiti monte edebileceğiniz bir zemin yoksa bahçe çiti montajı için çit iskeleti hazırlamanız gerekir. Hasır çit ve kargı çitler çit kaplama örtüsü olduğu için bir zemine monte edilmesi gerekir. Aşağıda pratik olarak bahçe çiti için iskelet nasıl hazırlanır yazımızı okumaya devam ediniz.

Çit İskeletini hazırlamak biraz daha profesyonel bir çözüm gerektirdiği için bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız bölgenizdeki bir marangoz ya da demir ustasından hizmet alabilirsiniz. Çit iskeleti hazırlamak için aşağıdaki resimde olduğu gibi ahşap ya da demir profillerini oluşturun. Profilleri en az 1 metre ara ile atınız. Sonrasında kamış hasır ve kargı çitin sık aralıklar ile monte edilmesi ve esneme yapmaması için ortadan ve üstten ara profiller oluşturunuz. 

Çit iskeletinin yüksekliği en az bahçe çiti ürününüzün yüksekliği kadar olmasını tavsiye ederiz. Çit iskeletini sağlam bir şekilde hazırladıktan sonra ucuz bahçe çiti kaplama malzemesini çit iskeletinize galvanizli çelik tel ya da plastik klipsler ile monte ediniz. Montaj sırasında kamış çit ya da kargı çit kullanabilirsiniz. Kargı çit ürünleri kamış çitlere göre daha kalın ve uzun ömürlüdür.