Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Bungalov Ne Demek?

Bungalov nedir? Bungalov ev ne demek? Bungalov ve bungalov evler hakkında merak edilen herşeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Bungalovların tarihi hakkında ayrıntılı bilgi almak için yazımızı okuyunuz.

Bungalov Nedir?

Bungalov genellikle tek katlı ya da asma çatı katı bulunduran geniş verandalı ahşap evlerdir. Prefabrik gibi yapılan bu yapılar genellikle ahşaptan yapılır ve tek katlı da olabilmektedir. Genellikle tatil bölgelerinde, orman kamplarında ve tatil köylerinde rastladığımız bungalov evler doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için çok iyi bir seçim olacaktır.

 

Bungalovları tarihi ve Türkçe’ye Hangi Dilden Geçmiştir?

Bungalov kelimesi Türkçe’ye “bungalow” kelimesinden geçmiştir. Fransızca bungalow olarak kullanılan bu kelime tahtadan yapılmış verandalı evi tarif etmektedir. İlk bungalov ev bazı kaynaklara göre Hindistan’da yapılmıştır bazı kaynaklara göre ise ilk İngiltere’de ortaya çıkmıştır. İngiltere’de ortaya çıkan bungalov ev yaklaşık 1860’lı yıllardadır. Hindistan’da yapılan ilk bungalov evler ise yine gezgin ingilizler tarafından 19.YY’da  yapıldığı sanılmaktadır.

 

Türk Dil Kurumuna Göre Bungalov Nedir?

Bungalov Tanımı 1:
Hindistan'da tek katlı, genellikle tahtadan yapılmış, veranda ile çevrili ev:

Bungalov Tanımı 2
Genellikle tahtadan yapılmış, tek katlı ev.
Bungalov evler genellikle tahta yani ahşaptan yapılan verandalı tek katlı yada asma katı bulunan evlerdir. 


Bungalov Evler Ne ile Isınır?

Bungalov evlere de elektrik bağlanarak klima , şofben vb. elektrikli aletlerin kullanılması sağlanır. Genellikle tatil için gidilen bungalov evlerde klima ve televizyon bulunmaktadır. Ancak o bölgede elektrik yoksa tabi klima da olmayacaktır. Ancak genel olarak bungalov evlerde elektrik olduğu için klima kullanımı mümkündür.


Bungalov Evlerde Yalıtım Nasıl Yapılır?

Bungalov evler ahşaptan yapılır ve ince duvarlara sahiptir. Bu yüzden saz kamışı, doğal otlar ile ek yalıtımlar ve doğallaştırmalar yapılırsa hem çok daha doğal bir görünüm elde edilir hem de yazın çok sıcak havalarda dahi daha ferah bir yaşam alanı oluşturulur. Kamış hasır ile bungalov duvarları ve çatısı komple kaplanarak doğal bir şekilde yalıtım elde edilebilir. Bungalovlar için en uygun ve en doğal yalıtım malzemesi olarak saz kamışlarından imak edilen kamış hasır ürününü önermekteyiz.