Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Çardak Nedir?

Çardak nedir ve Ne işe Yarar? Çardak diğer adı ile kameriye olarak da kullanılmaktadır. Kameriye, kamelya ve çardak olarak telaffuz edilen bu dış mekan oturma alanları arasındaki farklar nelerdir?

Çardak Nedir?

Çardak dış mekanlarda binadan bağımsız olarak oluşturulan üstü ve yanları kapalı olabilen basit oturma alanlardır. Genellikle ahşap ve metalden yapılan daha modern çardaklar günümüzde imal edilmektedir. Çardaklar eskiden insanların yaşam hayatlarını sürdürmeleri için basit bir şekilde ağaç dalları ile yapılan üstü sarmaşık vb. palmiye bitkilerle örtülen yaşam alanlarıdır.

 

Kameriye ve Çardak Arasındaki Fark Nedir?

Çardaklar kare, altıgen ve sekizgen şekiller yapılabildiği gibi genellikle altıgen ve kubbeli çatısı olacak şekilde tasarlanır ve imal edilir. Kimi kaynaklara göre kameriye ve çardak aynı kavramlardır. Kameriye kelimesi dilimize italyancadan gelir ancak çardak kullanımı çok daha eski zamanlara dayanmaktadır. Kameriyeler genellikle kare ve sadece üstü kapalı alanları temsil eder. Çardaklar ise kare de olabildiği gibi altıgen gibi geometrik şekillerde yapılan yanları ve üstleri kapalı olan ahşap veya metal oturma alanlarıdır.

 

Kamelya mı Çardak mı?

Kamelya kelimesi aslında alakasız bir kelime olmasına rağmen genellikle kameriye yerine kullanılan bir kelimedir. Kamelya Türk Dil Kurumu’na göre çin gülü yada japon gülü anlamına gelir. Ancak kamelya kelimesi günümüzde daha çok kameriyeyi ifade etmek için yanlış bir şekilde kullanılır.

 

Çardak Gölgelik Nasıl Yapılır?

Çardak gölgelikler genellikle bez, ahşap olacak şekilde yapılabilir. Bizler Hasır Bambu Dekorasyon olarak hasır çardak ve kamış çardak uygulamaları yapıyoruz. Hasır çardak saz hasır otları ile çardak çatılarının kaplanması işlemidir. Hasır çardak uygulaması ile açaklı ve tropikal bir tasarıma kavuşan çardak ve kamelyalar özellikle turizm işletmelerinin tercih ettiği hasır dekorasyon uygulamalarının başında gelir.

 

Kamış Çardak Nedir?

Kamış çardak uygulaması da bir saz dekorasyon uygulamasıdır. Kamış çardak uygulamasında çardak çatıları saz kamışları ile kaplanarak kamış çatı yapılır. Kamış çardak çatıları çok uzun ömürlü ve sıcağa karşı iyi bir yalıtım sağlar.