Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Gazebo Nedir?

Gazebo nedir? Gazebo ne işe yarar? Bu yazımızda gazebonun ne demek olduğunu ve gazebo , çardak ve pergola arasındaki farkları görebilirsiniz.

Gazebo Ne Demek?

Gazebo dilimize Farsça “çârtâk” kelimesinden girmiştir. Çardak olarak ta kullanılan gazebo kamelya yani kameriye gibi üstü kapalı ilkel oturma alanlarıdır. Gazebo ve çardaklar çok eski medeniyetlerden beri oluşturulan yaşam alanlarıdır. Ağaç kütükleri ile oluşturulan gazebolar şimdi günümüzde metal, ahşap, bambu gibi ürünler ile üretilmekte.

 

Gazebo Türk Dil Kurumu (TDK’ya) Göre Nedir?

Gazebo : Görüş Sahası geniş olan balkon anlamında kullanılmaktadır.

Türk Dil Kurumuna Göre bu anlamı taşıyan gazebonun balkon niteliği taşımasının sebebi şudur. Gazebolar genellikle yerden birkaç basamak yüksek olur ve zemin sudan ve yağışlardan daha korunaklı hale gelir. Kameriye ve çardaklar  ise zemine sıfır oldukları için bu açıdan farklıdırlar.

 

Gazebo ve Çardak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gazebo ve çardak arasında yukarıda da belirttiğimiz gibi en belirgin farklar gazebo zeminden birkaç basamak yüksekte olabilir. Ancak tüm gazebolar bu şekilde olmayabilir. Gazebolar ve çardaklar genellikle ilkel dış mekan oturma alanlarını tanımlamak için kullanılmaktadır. Gazebo ve çardakların üstü genellikle ahşap, bez ve sarmaşık filizleri ile kaplanır.

 

Gazebo ve Pergola arasındaki Farklar Nelerdir?

Gazebolar binadan bağımsız dış mekan oturma alanlarıdır. Pergola ise mekana bağlı çatı ve gölgeliklerdir. Türk Dil Kurumu’na göre pergola gölgelik anlamındadır. Bahçe verandanıza bir pergola yaptırdım ya da teras çatısı için pergola yaptırmak denildiğinde oturma alanların çatısı için binaya bağlı olarak yapılan gölgelikler anlaşılır. Gazebo ve çardaklar binadan bağımsız ve taşınabilir ürünlerdir. Hatta bazı gazebo ürünleri katlanabilir şekilde  portatif olarak çadır şeklinde de üretilmektedir.

 

Hasır Gazebo Nedir?

Hasır gazebo ahşap ve metal olarak üretilen gazeboların çatılarına uygulanan hasır dekorasyon uygulamasıdır.

Doğal otlar ve saz kamışları ile yapılan hasır çatı kaplamaları ile doğa dostu ve egzotik yaşam alanları tasarlamaktayız. 5 yıldızlı otellerden müstakil ev sahiplerine kadar birçok kişinin tercih ettiği hasır gazebo ve kamış çardak uygulamaları 4 mevsim kullanıma uygun olmakla birlikte yazın en sıcak aylarda dahi ferah ve daha doğal yaşam alanları sunmaktadır.