Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

En popüler hasır dekorasyon uygulaması olan hasır çatı ve bambu çatı kaplama arasındaki temel farklar ve benzerlikler nelerdir? Hasır çatı ustalarımız tarafından hazırlanan yazımızı keyifle okumanız dileğiyle.

Bambu çatı ve hasır çatı arasındaki farklara geçmeden önce bambu çatı ve hasır çatının hangi ürünler ile uygulandığını anlayalım.  Hasır çatı ve bambu çatı kaplama en popüler doğal çatı kaplama uygulamalarıdır. Hasır çatı ve bambu çatı benzer görünümde olmalarına rağmen farklı ürünler ile yapılmaktadır.

Bambu Çatı Nasıl Yapılır?

Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu çatılar kargı kamışlarından imal edilen bambu kamış rulo ürünü ile yapılmaktadır. Bambu kamış rulo sağlam ve düzgün kargı kamışlarının çelik teller ile birleştirilmesiyle elde edilmektedir. Bambu çatı uygulaması bambu kamışların çatı iskeletine montajı ile yapılır.

Bambu çatı uygulaması ile daha fazla bilgi almak için bambu çatı nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hasır Çatı Nasıl Yapılır?

Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır kelimesi ne kadar genel manada kullanılan bir isim olsa da bu yazımızda hasır çatı olarak kamış hasır rulo ile imal edilen çatılardan bahsetmekteyiz. 

Hasır çatı uygulamasında kullanılan kamış hasır montaja hazır rulo bir üründür. Kamış hasır rulo saz kamışlarının misina ipler ile birbirine bağlanması ile elde edilir. Bambu kamışa göre saz kamışları daha ince ve hafif bir malzemedir.
 

Bambu Çatı ve Hasır Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Bambu çatılar kargı ürünleri ile yapıldığı için hasır çatılara göre daha kalın bir yapıya sahip olacaktır.
  • Bambu çatılarda kullanılan bambu kamış kargılar daha kalın ve dayanıklı oldukları için hasır çatılara göre daha sağlam olurlar. Sert rüzgarların olduğu bir bölgede iseniz bambu çatı kaplaması kullanmanızı ya da çok sıkı aralıklara montaj yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Bambu çatı yapımında kullanılan bambu kamış rulo hasır çatı yapımında kullanılan kamış hasır göre daha ağır bir malzemedir. Çatı üzerinde çalışma yapılacağı için 3 hatta 4 kişi olmak bambu çatı uygulamasında işinizi daha kolay bir hale getirecektir.
  • Bambu çatı uygulamaları hasır çatılara göre daha uzun ömürlüdür. 7-10 sene ortalama bir ömre sahip olan bambu çatılar kamış hasır ile birlikte uygulandığında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacaktır.

Bambu Çatı ve Hasır Çatı Arasındaki Benzerlikler Nelerdir?

  • Bambu çatı ve hasır çatı uygulamaları kendin-yap projelerine uygundur. kamış hasır rulo ve bambu kamış rulo ürünleri ile tadilat işlerine eli yatkın herkes hasır çatı ve bambu çatı uygulamalarını yapabilir.
  • Bambu çatı ve hasır çatı yapımında kullanılan ürünler montaja hazırdır. Montaj sırasında plastik klipsler ya da galvanizli çelik tel kullanmanız yeterli olur.
  • Bambu çatı ve hasır çatı istenilen her zemine uygulanabilir. PVC, betonarme, demir, çelik konstrüksiyon ve ahşap zeminler üzerine uygulama yapabilirsiniz.
  • Bambu çatı ve hasır çatı uygulamalarında kullanılan ürünler %100 doğal ve çevre dostu ürünlerdir.
  • Bambu çatı hasır çatı uygulamaları dayanıklı ve deprem sırasında bir tehlike teşkil etmezler.

Resimler