Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

En popüler doğal çatı kaplama uygulaması olan hasır çatı ve kamış çatı arasındaki net farklar nelerdir? Bu yazımızı hasır dekorasyon ustalarımız hangi çatı kaplamanın size daha uygun olabileceğini anlamanız için kaleme aldı.


Hasır çatı ve kamış çatı uygulamaları saz kamışları ile yapılan uygulamalardır. Hasır çatı ve kamış çatı arasındaki en belirgin fark ise kullanılan ürün ve uygulama tekniğidir.

Hasır çatı ve kamış çatı arasındaki farklara geçmeden önce hasır çatı ve kamış çatının hangi ürünler ile ve nasıl yapıldığından bahsedelim. Bu yazımızı okuyarak dış mekanlarınızda bulunan kamelya, .çardak ve veranda gibi oturma alanlarınızı hasır çatı kaplama mı yoksa kamış çatı kaplama mı yaptıracağınıza karar verebilirsiniz.

Hasır Çatı Nedir?

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır çatı kamış hasır rulo ürünü ile yapılan uygulamalardır. Kamış hasır rulo ürünü saz kamışlarının misina ipler ile birleştirilmesiyle elde edilen montaja hazır kendin-yap ürünüdür.
Hasır çatılar tadilat ve dekorasyon işlerine eli yatkın kişiler tarafından kolaylıkla yapılabilir. 

Hasır çatı kaplama da kullanılan kamış hasır erişkin saz kamışlarından elde edilen bir üründür. Hasır çatılar bir de çin otu ve saz hasır otları ile yapılmaktadır. Çin otu olarak da bilinen bu çatı kaplama örtüsü kamelya ve çardak gibi oturma alanlarınıza çok şık ve egzotik bir görünüm kazandıracaktır.

Kamış Çatı Nedir?

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kamış çatılar tüm dünyada oldukça popüler olan ve saz dekorasyon ustaları tarafından yapılabilen bir çatı kaplama uygulamasıdır. Hasır çatılarda olduğu gibi saz kamışları kullanılır fakat burada kullanılan saz kamışları desteler halinde çatı iskeletine teller ve vidalar yardımı ile monte edilir. 
Yukarıdaki örnek bir kirpi kamış çatıya aittir. Kalın ve sık dokusu kullanılan saz kamışı miktarını ve ustalığını ortaya çıkarmaktadır. Kirpi çatılar en sağlam ve en kalın saz kamış çatı uygulamasıdır. 

Hasır çatı kaplamada kullanılan çin otu ve saz hasır otları kamış kamelya uygulamalarında da çok sıklıkla kullanılmaktadır. Estetik ve çok doğal görünümü ile çin otu kamış ve hasır kamelyalar 5 yıldızlı otellerin vazgeçilmezi haline geldi.

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Hasır çatı yapımında montaja hazır saz kamış rulo kullanılır. kamış çatılarda ise saz kamışları desteler halinde aynı birer kiremit gibi çatı iskeletine çatı ustası tarafından monte edilir.
  • Hasır çatı uygulamalarını kendin yapı kamış hasır ürünü ile kendiniz de yapabilirsiniz. Ancak kamış çatı ve saz çatı uygulamaları saz dekorasyon ustaları tarafından özenle yapılması gerekir.
  • Kamış çatılarda kullanılan saz kamış miktarı hasır çatılara göre çok fazladır. Yukarıdaki resimde olduğu gibi hasır çatı ince bir dokuya sahipken kamış çatılara çok kalın bir dokuya sahip olabilmektedir.
  • Hasır çatılar genellikle düz ya da düze yakın eğimlerde yapılabilir. Kamış çatı uygulamaları ise 45 dereceye yakın eğimlerde yapıldığı takdirde daha uzun ömürlü bir yapıya sahip olacaktır. Bunun nedeni ise çatının eğimi ne kadar fazla olursa yağmur suları kamışlarının içine işlemeden aşağıya kayacaktır.
  • Hasır çatı uygulamaları hem işçilik hem de kullanılan malzeme bakımında kamış ve saz çatılara göre çok daha uygun maliyetlidir.
  • yukarıdaki gördüğünüz gibi bir kirpi kamış çatı hasır çatıya göre çok daha iyi bir yalıtıma sahiptir. Kamış çatılar altında yaz sıcağında bile çok daha ferah bir ortama sahip olursunuz.
  • Kamış çatı görünümü ve eşsiz dokusu ile çok daha zarif bir görünüme sahiptir.
  • Kamış çatılar hasır çatılara göre çok daha uzun ömürlüdür. Kaliteli işçilik ile yapılan kirpi kamış çatılar 20-30 yıla kadar dayanabilmektedir.
  • Kamış çatı uygulanan mekanlar kesinlikle hasır çatılara göre daha lüks ve zengin bir görünüme kavuşacaktır.

Hasır Çatı mı Yoksa Kamış Çatı mı Tercih Etmeliyim?

  • Bu sorunun cevabı kesinlikle kamış çatı olacaktır bizim için. Tabi burada önemli olan kısım maliyetlerdir. Eğer bütçeniz uygunsa kamelya, çardak gazebo gibi oturma olanlarınızın çatılarını kamış çatı kaplama ile yaptırmak daha iyi olacaktır. 
  • Uzun vadede baktığınızda 20 yıl dayanıklı bir kamış çatı mı tercih etmek istersiniz yoksa 5-7 yıl bir ömre sahip ancak çok daha uygun fiyatlı olan hasır çatıyı mı tercih sitesiniz karar sizin. 
  • Bizler kaliteli hasır çatı ürünlerimiz ve tecrübeli hasır dekorasyon ustalarımız ile hayalinizdeki doğal yaşamı tasarlamak için her zaman buradayız.


 

Resimler