Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Hasır Kamelya ve Kamış Kamelya Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır kamelya ve kamış kamelya uygulamaları en çok tercih edilen hasır dekorasyon ve saz dekorasyon uygulamasıdır. Bu yazımızda sizlere hasır kamelya ve kamış kamelyaların arasındaki farkları ve artılarını eksilerini ayrıntılı bir şekilde aktaracağız.

Hasır Kamelya Nedir?

Hasır kamelya saz kamışından imal edilen kamış hasır ve saz hasır otları ile imal edilen çin otu ürünleri ile yapılmaktadır. Düz ve saçaklı olarak yapılan hasır kamelya uygulamaları ekonomik ve kendin-yap projelerine uygundur. Hasır kamelya uygulamalarında kullanılan kamış hasır ve çin otu ürünleri montaja hazır ve tadilat işlerine eli yatkın kişiler tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Hasır kamelya uygulaması ve ürünleri ile doğal ve ekonomik yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

 

Kamış Kamelya Nedir?

Kamış kamelya uygulaması da saz kamışları ile yapılmaktadır. Ancak kamış kamelya uygulamaları tecrübeli saz dekorasyon ustaları tarafından yapılabilir. Kademeli ve kirpi çatı tekniği ile yapılan kamış kamelya uygulamalarında el işçiliği ve tecrübe ön plana çıkmaktadır. Kamış kamelya uygulamaları uzun ömürlü ve sağlam yapılardır.

Genel De turizm işletmelerinin tercihi olan kamış kamelyalar daha iyi bir ısı yalıtımı sağladığı için daha ferah bir ortam sunacaktır. Çünkü kamış kamelyalar genelde sıkı ve kalın dokulu saz kamışları ile yapılır.

 

Saçaklı Kamış Kamelya Yapılabilir mi?

Evet. Aynı hasır kamelyalarda olduğu gibi saz kamış kamelyalar da saçaklı olarak yapılabilir. Hasır kamelya yapımında kullanılan çin otu saz hasır otları ile aynı şekilde yapılabilen kamış kamelyalar çok daha şık ve egzotik bir görünüme sahip oldukları için kesinlikle tavsiye etmekteyiz.

 

Hasır Kamelya ve Kamış Kamelya Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Kamış kamelyalar hasır kamelya uygulamalarına göre daha uzun ömürlüdür.
  • Hasır kamelyalar kendin-yap projeleriniz için uygundur fakat kamış kamelyalar sadece tecrübeli saz dekorasyon ustaları tarafından yapılabilir.
  • Hasır kamelyalar kamış kamelyalara göre daha uygun maliyetlidir.
  • İkisi de doğal ürünler ile yapılmasına rağmen kamış kamelyalar çok daha iyi yalıtım sağlar. Bunun nedeni kamış kamelya yapımında deste deste saz kamışları sıkı ve kalın bir şekilde çatıya monte edilir. Kalın kamış dokusu sayesinde kamış kamelyalar daha iyi bir ısı yalıtımı sağlayacaktır.