Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Hasırdan Avize Nasıl Yapılır?

Hasır avize nedir ve hasırdan avize nasıl yapılır yazımızda sizlere hasır avize yapımında kullanılan doğal ürünleri ve hasır avizelerin nasıl yapıldıklarını anlatacağız.

Hasır Avize Nedir?

Hasır avizeler, ve hasır lambalar hasır üretiminde kullanılan saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları ile yapılan sepet görünümlü ve sarkıt lamba ürünleridir. Hasır avize , hasır sepet ve hasır şemsiyeler örme hasır tekniği ile saz kamışı ve kargı kamışı kullanılarak yapılmaktadır.

 

Hasır Avize Nasıl Yapılır?

Hasır avize ve lambalar hasır dekorasyon ustaları tarafından istenilen ölçü ve modellerde imal edilebilmektedir. Hasır avizeler kargı kamışı ve saz kamışları ile imal edilir. imalat öncesi kullanılacak olan kamışları ince kesilir ve yumuşaması ve kolay şekil alması için su içerisinde bekletilir. Yumuşayan kamış çubukları hazırlanan hasır avize iskeletine çaprazlama şekilde örme hasır tekniği ile örülmektedir. 

Hasır avize yapımında iskelet ahşap, metal ya da bambudan yapılabilir. İskeletin uygulama sırasında şekil alması gerekiyorsa metal çubuk ya da bambu çubuklar ile hazırlanması daha iyi olacaktır.


Hasır Avize ve Bambu Avize Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır avize ve bambu avizeler arasında uygulama tekniği açısından çok fark olmasa da kullanılan malzeme açısından farklılıklar vardır. Bambu avize ve lambalar orjinal ve ithal bambu çubukları ile imal edilirken hasır avize ve hasır sepet lambalar saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları ile imal edilmektedir. Bambu avizeler hasır avizelere göre daha dayanıklı ve maliyetlidir diyebiliriz. Görünüş olarak birbirine benzeyen hasır avize ve lambalar tamamen farklı ürünler ile yapılmaktadır.

 

Hasır Avizeler Doğal mıdır?

Evet. Hasır avize ve bambu avizeler doğal ve sentetik olmayan ürünler ile yapılır. Bu yüzden tamamen doğal ve sağlıklı ürünlerdir diyebiliriz. Tabi piyasada sentetik hasır avize ürünleri de satılmaktadır.

Sentetik ürünler ile yapılan hasır avizeler doğal kamış ve hasır ürünleri yerine plastik malzeme ile üretilmektedir. Bu yüzden hasır avize alırken hangi ürünler ile yapıldığına dikkat edilmesi gerekir.