Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Hasırdan Neler Yapılır?

Hasır ürünlerinin nasıl yapıldığını ve hası ile neler yapıldığını merake diyorsanız bu yazımız tam size göre. Hasır neyden ve nasıl yapılır?

Hasırdan Neler Yapılır?

Hasır ürünleri ve hasır imalatında kullanılan bitki ve otlar ile birçok uygulama ve ürün yapılmaktadır. Hasırdan neler yapılara geçmeden önce hasırın neyden yapıldığını belirtelim. Ve kısaca hasırın ne olduğundan bahsedelim.

 

Hasır Nedir?

Kısaca hasır saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları gibi bitkilerin kabuksu gövdeleri ve yaprakları ile imal edilen ürün ve uygulamaları belirtir. Hasır kelimesi sabit bir ürünü yada bir bitkiyi belirtmek için kullanılmaz hasır kelimesi ürünün hangi malzemeler ile yapıldığını belirtmek için kullanılır.

 

Hasır Neyden Yapılır?

Hasır yukarıda bahsettiğimiz gibi saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otu ile imal edilir. Mesela klasik hasır plaj şemsiyeleri kargı kamışları ile yapılır. Hasır bahçe çiti ürünleri saz kamışları ile imal edilir. Hasır avizeler ise kargı kamışı ve saz hasır otları ile imal edilmektedir. Dikkat ettiyseniz hasır ürünleri farklı malzemeler ve farklı teknikler kullanılarak imal edilmektedir. Kısaca saz kamışı , kargı kamışı hasır otu gibi ürünler ile imal edilen ürün ve uygulamalar hasır eki ile adlandırılmaktadır.

Hasırdan Neler Yapılır?

Hasırdan neler yapılır zaten bu yazımızda aktarmak istediğimiz ana konudur. Ancak konuyu daha iyi anlamanız ve gözünüzde net bir şekilde canlandırabilmeniz için yukarıdakileri bilgileri de sizlerle paylaşmak istedik. Hasırdan bir çok ürün ve uygulama yapılmaktadır. Hasır şemsiyeler, hasır çatı kaplamalar, hasır bahçe çiti uygulama ve ürünleri, hasır avize ve hasır sepetler, hasır duvar ve tavan kalmaları en çok tercih edilen hasır ürünleri ve uygulamalarıdır. 

Hasır Dekorasyonda Kullanılan Hasır Ürünleri Nelerdir?

Hasır dekorasyonda kullanılan 3 tür ürünümüz bulunmaktadır, çatı ve gölgelik yapımı,  bahçe çiti yapımı, hasır kamelya örtüsü gibi alanlarda kullanılan bu ürünleri kendinizde kolay bir şekilde uygulamasını yapabilirsiniz.

Kendin Yap Hasır Ürünleri Nelerdir?

 

Hasır kamış : 

Hasır kamış ya da kamış hasır olarak bilinen ürünümüz bahçe çiti ve hasır gölgelik yapımında kullanılmaktadır. Hasır çit olarak ta bilinen bu ürün saz kamışlarının misina ipler ile bağlanması ile elde edilmektedir. Montajı kolay ve ekonomik bir ürün olan hasır kamış rulo ile kendiniz de hasır çatı ve hasır bahçe çiti uygulamalarınızda kullanabilirsiniz.


Hasır Çatı Kaplama Ürünleri

Hasır çatı kaplamada kullanılan ürünlerimiz kamış hasır ve bambu kamış ürünümüzdür. Bambu kamış kamış hasıra göre daha kalın bir malzemedir. Bambu kamış kalın ve sağlam kargı kamışlarından imal edilir. Kamış hasır ile birlikte hasır çatı ve hasır gölgelik yapımında en çok tercih edilen hasır ürünleridir. Bambu kamış ve kamış hasır ile bahçenizdeki veranda ve pergole çatılarınızı kendinizde pratik ve ekonomik bir şekilde kaplayabilirsiniz.


Hasır Kamelya Ürünleri:

Hasır kamelya ürünlerimiz ise saz hasır otlarından imal edilen doğal ot kaplama ürünüdür. Diğer bir adıyla çin otu olarak bilinen bu ürünler saçaklı ve püsküllü görünümü ile kamelya ve çardaklarınıza egzotik ve çok doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Çin otu hasır otları saz hasır otlarından yapılır ve montaj hazır hasır kamelya örtüsüdür.

 

Hasırdan Yapılan en Popüler Ürünler ve Uygulamalar Nelerdir?

Hasır şemsiye:

Hasır şemsiyeler çok farklı modellerde ve çok şık görünümlerde hasır ürünleri imal edilir. Hasır şemsiyelerin yapımında kargı kamışı, saz kamışı ve hasır otları kullanılabilmektedir. Farklı ürünler ile farklı tekniklerde imal edilen hasır şemsiyeler isteğinize özel beğendiğiniz model ve ölçülerde hasır dekorasyon ustaları tarafından imal edilmektedir.

 

Hasır Avize:

Hasır avize ve lambalar kargı kamışı ve saz kamışlarından imal edilmektedir. Hasır avizeler aynı bambu avize ve rattan avizelerde olduğu gibi örme hasır tekniği kullanılarak imal edilmektedir. Hasır sepetlerde aynı şekilde kargı kamışları ve örme hasır tekniği kullanılarak imal edilir. 


Hasır çit ürünleri:

Hasır çit ürünlerimiz ise montaja hazır rulo hasır ürünleridir. Saz kamışı ve kargı kamışı kullanılarak imal edilen hasır çit ürünleri ile bahçe çiti, duvar ve tavan kaplaması, hasır çatı ve gölgelik uygulamaları yapılmaktadır.

 

Sıkça Sorulan Sorular?

 

Hasırdan Yapılan Ürünler Doğal mıdır?

Evet. Hasırdan yapılan tüm ürünler doğaldır. Çünkü hasır ürünleri sadece doğal malzemeler kullanılarak imal edilmektedir. Tabi piyasada hasır olarak satılan her ürün doğal olmayabilir. Bazen hasır avize ya da hasır kilim olarak satılan bir ürünün sadece sentetik malzemeler yapıldığı görülmektedir. Ancak yukarıda size bahsettiğimiz tüm hasır ürünleri ve uygulamaları %100 Doğal ürünler ile imal edilir.

 

Hasır Suya Karşı Dayanıklı mıdır?

Hasır ürünleri suya karşı dayanıklıdır. hasır yapımında kullanılan saz kamışı ve kargı kamışları zaten çok sulak bölgelerde yetişir. Ve bu kamışlar ile üretilen hasır ürünleri de suya karşı oldukça tolerans gösterir.

Hasırdan Yapılan Ürünler Sıcağı Kesermi?

Hasırdan yapılan ürünler sıcağa karşı daha iyi bir yalıtım sağlar. Çünkü hasır çatı, hasır duvar kaplamasında kullanılan saz kamışları ve kargı kamışları odunsu ve içi boş gövdeye sahiptir. Hem doğal yapısı hemde fiziksel özellikleri bakımında sıcağa karşı daha iyi bir izolasyon ve koyu gölge sağladığı için yazın en sıcak havalarda PVC, kiremit, betonarme ve sac çatı ve gölgelikler göre çok daha iyi bir ısı yalıtımı sağlayarak ferah ortamlar sunar.