Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kamelya Nedir?

Kamelya nedir ne değildir. Doğrusu kamelya mı yoksa kameriye mi bu yazımızda sizlere kamelyanın ne olduğunu ve doğrusunun nasıl yazıldığından bahsedeceğiz.

Kamelyanın Anlamı Nedir?

Kamelya gerçek anlamda Türkçede bir tür japon gülü ismidir. Yani kamelya kelimesi bir çiçek ismidir. Kamelya kelimesi genellikle çardak, gazebo gibi oturma alanlarını da belirtmek için sıklıkla kullanılır. Aslında bu kullanımı Türk Dil Kurumu’na göre yanlıştır. Çünkü TDK’ya göre kamelya bir japon gülüdür. Dış mekanlarda oturma alanı olarak bahsedilen kamelya aslında kameriyedir. 

Kameriye mi Kamelya mı Doğrusu?

Yani kamelya kelimesini bir çiçek olarak telaffuz ediyorsanız doğru bir kullanım şekli olur. Dış mekanlarda ahşap veya demir oturma alanı belirlemek isterseniz kameriye kelimesini kullanmak doğru olanıdır.  
Ancak bizim web sitemizde ve diğer web sitelerde ya da günlük hayatta kamelya kelimesi üstü kapalı oturma alanını belirlemek için çok sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz. Bunun nedeni ise son tüketicinin bu kelimenin manasını yanlış bilmesinden kaynaklanmaktadır. Çünkü aslında insanları kameriye olarak aradıkları şeyi kamelya yazarak Google’da arama yapmasıdır diyebilirsiniz.

Kameriye Nedir?

Peki kameriye nedir? kameriye dış mekanlarda bina ya da evden bağımsız bahçe gibi alanlarda konumlandırılan genellikle sabit olmayan ahşap veya metalden üretilen üstü kapalı oturma alanlarıdır. Kamelya ve çardaklar aynı şekilde imal edilir. Çardaklar kamelyaya göre daha kapalı ve altıgen ve sekizgen şekillerde yapılmaktadır. Kamelyalar yani kameriyeler ise genellikle kare şeklinde ve yan tarafları açık üstü kapalı olarak imal edilirler.

Hasır Kamelya Nedir?

Hasır kamelya bir hasır dekorasyon çatı uygulamasıdır. aynı hasır çatı kaplama ve kamış çatı kaplamada olduğu gibi kameriyelerin çatısı hasır ürünleri ile kaplanır. Hasır ürünlerinden kastımız saz kamışı, saz hasır otları ve kargı kamışı ürünleridir. Çok şık, doğal ve egzotik görünümlere sahip olan hasır kamelyalar son tüketiciden turizm işletmelerine kadar herkese hitap etmektedir.