Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kamıştan Neler Yapılır?

Bu yazımızda sizlere saz kamışından neler yapıldığını anlatmaya çalışacağız. Saz kamışı hasır dekorasyon ve kamış dekorasyon uygulamalarında en çok kullanılan üründür. Saz çatı, hasır çatı, kamış çit, hasır tavan kaplaması gibi birçok uygulamada kullanılan saz kamışı hakkında detaylı bilgi almak için okumaya devam ediniz.

Saz Kamışı Nedir?

Saz kamışı sulak bölgelerde özellikle göl kenarlarında yetişen bir bitki türüdür. Kamış türü olan saz kamışlarının boyları 2-4 metre  arasında olmaktadır. Erişkin saz kamışları 4 metreye kadar ulaşabilir. Ancak saz kamışları uygulamada kullanılmak üzere bu boyutlara ulaşmadan hasat edilir. Bahçe çiti uygulamalarında kullanılan saz kamışları erişkin dönemde hasat edilir. Saz çatı yapımında kullanılan saz kamışları ise genellikle erken hasad edilir.

 

Su Kamışı Nedir?

Su kamışları da aslında bir nevi saz kamışıdır. Sazlık kamışı olarak bilinen bu kamışlar sazlık ve göl kenarlarında yetiştikleri için saz kamışı ismini almışlardır. Ancak şeker kamışı tamamen farklı bir bitki olmakla birlikte bu yazımızda sizlere saz kamışı ile yapılan ürün ve uygulamaları aktarmaktayız.

 

Saz Kamışından Neler Yapılır?

Saz kamışı ile kamış şemsiye, saz çatı kaplaması, hasır çatı kaplama, bahçe çiti uygulaması, tavan ve duvar kaplaması gibi uygulamalar yapılmaktadır. Şimdi bu uyuglamaların nasıl yapıldığını ve saz kamışlarının nasıl kullanıldıklarından bahsedelim.

 

Saz Kamışı ile Saz Çatı Yapımı

Saz çatı yapımı saz dekorasyon ustaları tarafından yapılan tecrübe gerektiren bir uygulamadır. Saz çatı yapımında genellikle erken hasad saz kamışı kullanılır. Saz çatılar kalın dokusu ve sık yapısı ile çok uzun bir ömre sahiptir. Şık ve doğal dokusu sayesinde saz çatılar 5 yıldızlı otellerin ve turizm işletmelerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Sazdan çatı yapımı yurt dışında da oldukça popüler bir uygulamadır. 

 

Saz Kamışı İle Kamış Çit Uygulaması

Saz kamışı ile imal edilen montaja hazır hasır kamış ürünü ile bahçelerinizde ve dış mekanlarınızda doğal ve ekonomik bahçe çitleri yapabilirsiniz. Kamış hasır rulo montaja hazır bahçe çiti ürünüdür. Kamış hasır imalatında erişkin ve daha kalın saz kamışları kullanılır. Saz kamışları misina ipler ile birbirine bağlanarak rulo şekline getirilir.

 

Saz Kamış Şemsiyeler

Saz kamışı hasır şemsiyeler hem şık hemde egzotik görünümü ile bahçe , havuz kenarı ve plajlarda yaza damgasını vurmaktadır diyebiliriz. Doğal ve egzotik görünümü ile kendine hayran bırakan kamış şemsiyeleri istediğiniz ölçü ve modellerde imal ederek gönderim sağlamaktayız. Saz kamışı hasır şemsiye modellerimiz ve fiyatlarımız hakkında bilgi almak için bizlere ulaşınız.

 

Saz Kamışı Duvar ve Tavan Kaplamaları

Saz kamışı ile bungalov, gazebo, büfe gibi mekanları hem yandan hem de üstten tamamen kapatabilirsiniz. Hem doğal bir görünüm hem de iyi bir ısı yalıtımı sağlayan saz kamış kaplama uygulamaları eski zamanlardan beri insanlar tarafından korunaklı ve ferah yaşam alanları inşa etmek için kullanılmaktadır. Günümüzde lüks ve doğallık arayışı için kullanılan bu uygulamalar ile mekanlarınıza çok doğal ve egzotik bir hava getirecektir.