Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kirpi Çatı Neden En Sağlam Saz Çatıdır?

Kirpi çatılar en sağlam Saz çatı kaplamalarıdır Dünyada da çok yaygın bir kullanımı olan kirpi çatılar neden bukadar sağlam. Saz dekorasyon ustaları ne yapıyor bunun için?

Kirpi Çatı Nedir?

  • Kirpi Çatılar dünyanın her yerinde uygulanan saz çatı uygulamasıdır. Aslında kirpi çatı tabiri evrensel bir kullanıma sahip değildir. Saz dekorasyon ustası dedelerimizden kalma  bir isimdir. 
  • Ülkemizde çok farklı saz çatı görünüşlere sahip yaratıcı ve yenilikçi saz çatı uygulamaları yapıldığı için saz dekorasyon ustalarımız bunları birbirinden ayırmak için, kirpi çatı, kademeli kamış çatı gibi isimler kullanmışlardır.
  • Aslında dünyada yaygın olarak yapılan saz çatı uygulaması kirpi çatı modelidir. Dünyada kirpi çatı olarak bir karşılığı olmasa da Türkiye’de yavaş yavaş anılan bir kamış çatı haline gelmektedir.

Peki neden kirpi çatı? Kirpi çatı neden en sağlam saz çatı türüdür? 

  • Kirpi Çatı uygulaması resimde de göreceğiniz gibi çok kalın ve sıkı bir dokuya sahiptir. Kirpi çatı kaplamada çok fazla saz kamışı kullanılır ve saz kamışları çok sıkı ve sağlam bir şekilde çatıya monte edilir.  Kirpi çatıların yurt dışında modern mimari de dahil olmak üzere neredeyse her yerde kullanımı bulunmaktadır. 
  • Müstakil evlerde, villa çatılarında, otellerde ve Modern mimari projelerinde kullanımı popülerleşen kirpi çatılar kalın ve sıkı dokusu sayesinde 30 yıl ve üzeri ömürlere sahip olabilmektedir.

Kirpi Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kirpi çatı uygulaması yapılacak alana ve istenen çatı kalınlığına göre fiyatlandırılmaktadır. Kirpi çatı kaplama en maliyetli ve en ustalık gerektiren saz çatı uygulamasıdır. Kirpi çatı yapımında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar vardır.
  • Çatı iskeletinin uygunluğu, çatı iskeleti uygun değilse uygun hale getirilmeli gerekli onarım ve bakımların yapılması gerekir. 
  • Kirpi çatılar 45 derece ve üzeri bir eğim ile yapılırsa suya karşı daha dayanıklı olur. Yüksek eğimli saz çatılarda su içeri işlemeden çatıdan kayarak gidecektir.
  •  Kirpi çatı uygulamasında saz kamışlarının çok sıkı ve sağlam bir şekilde monte edilmesi gerekir. Kirpi çatı hakkında daha fazla bilgi almak için kirpi çatı yapımında dikkat edilmesi gerekenler yazımızı da okuyabilirsiniz.