Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Pergola Nedir?

Pergola nedir, Neden pergola denilmiştir. Pergola mi pergole mi doğru yazımı nasıldır? Pergola hakkında merak edilen tüm bilgileri ayrıntılı olarak bu yazımızda bulabilirsiniz.

Pergola Nedir?

Pergola kelimesi sonradan kullanılmaya başlanmış olsa da pergolalar çok eski zamanlardan beri dış mekanlarda gölgelikli yaşam alanları oluşturmak için kullanılmaktadır. Pergolalar eski zamanlarda betonlardan ve ağaçlardan yapılmaktaydı. Pergola çatılarına gölgelik oluşturması için genellikle sarmaşık otları sardırılmakta idi. 

Eskiden de büyük bir ihtiyaç olan dış mekan gölgelik çatıları bugün de büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde pergolalar ahşap, demir, çelik konstrüksiyon malzemelerden yapılabildiği gibi çatılar da bez, branda, PVC gibi ürünler ile kullanabilmektedir. Hatta yeni sistemler ile otomatik açılan ve kapanan pergola gölgelikleri üretilmektedir.


Pergola mı Pergole mi Doğrusu?

Pergolanın dilimize italyanca “pergule” kelimesinden girdiği belirtilir. Türk Dil Kurumu sözlüğünde pergole ve pergule diye aratacak olursanız hiçbir sonuç bulamazsınız. Ancak Pergola diye aratırsanız gölgelik anlamında bir kelime çıkacaktır karşınıza. O yüzden Pergola Türkçe’de doğru yazımıdır diyebiliriz.

 

Pergole ve Çardak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Pergola genellikle sabit dış mekan alanlarının çatı ve gölgeliklerini belirtir. Çardaklar ise kameriye gibi ahşap ve metalden yapılabilen kare ve altıgen şeklinde içinde oturma alanı bulunan yapıları belirtir. Çardaklar farklı alanlara taşınabilir ve binadan bağımsız yapılardır. Pergolalar genellikle başka bir yere taşınamaz sabittirler. 


Hasır Pergola Nedir?

Hasır pergola uygulaması pergola çatılarına uygulanan bir hasır dekorasyon uygulamasıdır. Uygulama yapımında kargı kamışı, saz kamışı ve saz hasır otları kullanılır. Doğal ve egzotik hasır çatı uygulamaları ile pergola çatılarının doğal ve şık bir görünüme sahip olması sağlanır. Hasır pergolalar aynı hasır çatı ve kamış çatı uygulamalarında olduğu gibi doğa ile iç içe bir yaşam sağlar, sıcağa ve soğuğa karşı daha ferah bir oturma alanı ve yaşam alanı sunar.