Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Rattan Nedir ve Rattan İle Neler Yapılır?

Rattan Nedir? Bu yazımızda rattanın ne olduğunu ve rattan bitkisi ile neler yapıldığından bahsetmekteyiz. Rattan nedir ve rattan ile yapılan ürünleri keşfetmek için yazımızı okuyunuz.

Rattan Nedir?

Rattan bambu bitkisi gibi tırmanıcı bir bitki olan palmiyegillerden bir bitki türüdür. Bu yazımızda rattanın bir türü olan, mobilya, avize, sepet ve örücülük alanlarında kullanılan cinsinden bahsedeceğiz. 

 

Rattan İle Neler Yapılır?

Rattan bitkisinin türleri bakımından dünya üzerinde yaklaşık %20 lik bir kısmı mobilya, sepet, avize ve örücülük alanlarında kullanımı açısından ticari bir değere sahiptir. Rattan ile bahçe mobilyası, sepet, avize gibi ürünler imal edilir. 


Rattan Avizeler

Rattan avizeler aynı hasır avize ve bambu avize üretiminde olduğu gibi çaprazlama örülür ve avize ve lambalar imal edilir. Rattan avizelere dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Rattan çubukları ve kamışları ülkemizde yeteri kadar yetişmediği için ithal olarak alınır. Bu yüzden rattan ile yapılan avize ve diğer ürünler sentetik ve hasır ürünlerine göre daha maliyetli olmaktadır.

 

Rattan Masa, Sandalye ve Koltuk Üretimi

Rattan bitkisinin bazı türleri masa, sandalye, koltuk gibi ürünlerin imalatında kullanılır. Rattan ile örülen ve imal edilen mobilya ürünleri sağlıklı ve uzun ömürlü ürünlerdir. Piyasa Da sentetik rattan olarak satılan ürünler de mevcuttur. Bu ürünler de bambu ve rattan görünümünde fakat plastik ürünler ile imal edilmektedir. 

 

Bambu ve Rattan Arasındaki Farklar Nelerdir?

Rattan bitkisi de bambu gibi tırmanıcı bir bitkidir. Bambu avize ve rattan avizeler benzer görünümde olsa da farklı bitkilerden imal edildikleri için farklı ürünlerdir diyebiliriz. Rattan ile üretilen ve imal edilen ürünler de bambu ürünler gibi uzun ömürlü ve dayanıklıdır.