Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Saz Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sazdan bir çatı ve bambu kargı çatı arasındaki farklar nelerdir? Saz çatı ve bambu çatı arasındaki farkları uygulama tekniği ve ürün bakımından kapsamlı analiz ediyoruz.

Saz çatı ve bambu çatı arasında hem ürün hem de uygulama tekniği açısından bir çok fark bulunmaktadır. 

Saz çatılar görünüm ve kullanılan malzeme bakımında bambu çatılardan oldukça farklıdır. Bu yazımızda saz çatı ve bambu çatıların görünümündeki farklarından ziyade kullanım ömürleri,sıcağa karşı izolasyonu, su ve sıcağa karşı dayanıklılıkları açısından belirgin farklarından bahsedeceğiz.

Saz çatı ve bambu çatı arasındaki farklara geçmeden önce saz çatı ve bambu çatının ne olduğunu ve hangi ürünler ile yapıldığı hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum

Saz Çatı Nedir?

Saz Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir

Saz çatı ya da kamış çatı olarak bilinen çatı kaplama uygulaması saz kamışları ile saz dekorasyon ustaları tarafından yapılan uygulamalardır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi saz çatılar kalın dokusu ve şık görünümü ile ön plana çıkmaktadır.

Saz Çatı Nasıl Yapılır?

Sazdan bir çatı yapmak gerçekten ustalık isteyen bir iştir. Saz çatı kaplaması sırasında saz kamışları desteler halinde çatıya çok sıkı bir şekilde monte edilir. Eşsiz bir saz çatı görünümü yakalamak için dokunun her yerde kusursuz görünümünü sağlamak gerekir. 

Saz çatılar kalın dokusu ve sık yapısı ile çok iyi yalıtım sağlar ve oldukça dayanıklıdır. Saz çatılar kendi arasında modellerine ve uygulama tekniklerine göre kademeli kamış çatı ve kirpi çatı olarak ikiye ayrılır. Kirpi çatılar diğer kamış çatılara göre daha kalın ve dayanıklıdır.

Bambu Çatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Saz Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir

Bambu çatı kargı kamışı ile yapılmaktadır. Bambu kamış ve bambu çit ürünleri ile yapılan bambu çatılar ekonomik ve pratik çatı kaplama uygulamalarıdır.  Saz çatılar gibi %100 doğal malzemeler ile yapılan bambu çatılarda mekanlarınıza şık ve doğal bir görünüm kazandıracaktır. 
Ancak tabi saz çatı ve bambu çatı arasında belirgin farklar vardır. Saz çatı mı yoksa bambu çatı mı tercih etmeniz gerektiğini düşünüyorsanız aşağıdaki farkları inceleyiniz.

Saz Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saz Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir

  • Saz çatılar bambu çatılara göre çok daha iyi bir ısı yalıtımına sahiptir. Bunun nedeni ise saz çatılarda kullanılan saz kamışları daha kalın ve sıkı bir dokuya sahip olacaktır. Saz çatı kaplamasının kalınlığı ve sıkı dokusu yazın sıcak havalarda daha ferah bir ortam sunacaktır.
  • Bambu çatı uygulamasında kullanılan bambu kamış rulo montaja hazır kendin-yap bahçe gölgelik projelerine uygundur. Ancak saz çatı uygulamaları kesinlikle tecrübeli bir saz dekorasyon ustası tarafından yapılması gerekir.
  • Saz çatılar özellikle kirpi kamış çatılar kalın ve sıkı dokusu sayesinde 30 yıla kadar bir ömre sahipken, bambu çatılar ortalama 6-7 yıl bir ömre sahip olacaktır.
  • Saz çatıların eşsiz dokusu ve güzelliği bambu kamış ile yapılan bambu çatılara göre çok daha şık bir görünüme sahiptir. 
  • Bambu çatı uygulaması saz çatılara göre hem işçilik hem de kullanılan malzeme maliyeti açısından çok daha uygun maliyetlidir. Eğer ekonomik ve doğal bir çatı uygulaması düşünüyorsanız bambu çatı uygulaması tam size göre.


 

Resimler