Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Saz Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saz çatı yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir? Sazdan bir çatı yaptırmasanız bile sazdan çatıları olan bir mekan da devir alabilirsiniz. Her durumda da saz çatılar hakkında dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bunları bilmeniz ileride saz çatılarınız ile alakalı sorun yaşamamanızı ve tekrar masraf etmemenizi sağlar.

Saz Çatı Nedir?

Saz çatı kaplama saz kamışları ile yapılan ve ustalık gerektiren bir çatı kaplama uygulamasıdır. Saz çatı yaptırırken ve hatta saz çatılara sahip bir işletmeyi devir alırken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Saz çatı kaplama maliyetli bir uygulamadır. Özellikle en popüler saz çatı kaplama uygulaması olan kirpi çatı kaplama uygulaması diğerlerine göre daha fazla işçilik ve malzeme gerektirdiği için biraz daha maliyetlidir diyebiliriz. 

Saz Çatı Yaptırmaya mı Karar Verdiniz?

Saz Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İşletmeniz için 10 adet kamelya üzerine saz çatı yaptırmaya karar verdiniz. Öncelikle şunu belirtmek isterim eğer böyle bir karar verdiyseniz kesinlikle çok doğru bir karar verdiniz. Çünkü müşterilerinize yazın kavurucu sıcağında doğal ve ferah bir ortam hazırlamanız onların onların da çok hoşuna gidecektir. 

Saz çatı diğer bir adıyla kamış çatı kaplama çok farklı modellerde yapılan uygulamalardır. İnce, kalın, kademeli ve kirpi çatı tekniği ile farklı modellerde kamış çatılar saz dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır.

Ancak saz çatı yaptırmadan önce ve doğru saz dekorasyon şirketini seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenler vardır.

Saz Çatı Kaplama Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saz Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Saz çatı kaplama uygulaması saz dekorasyon ustaları ve ekipleri ile yapılması gereken bir iştir. Özellikle büyük ve zorlu projelerde ekip ne kadar tecrübeli ve kalabalık olursa işinizin daha profesyonelce tamamlanması sağlanır.
  • Saz çatı kaplama şirketinin yaptığı proje görsellerini inceleyiniz. Amatörce yapılan uygulamaları tercih etmeyiniz.
  • Hasır Bambu Dekorasyon olarak Türkiye genelinde profesyonel saz dekorasyon ustalarımız ile saz çatı, kirpi çatı ve kamış çatı uygulamalarında 30 yılı aşkın tecrübemizle hizmet vermekteyiz.
  • Saz çatı yaptırırken çatının eğimini iyi ayarlamak gerekir. 45 derece civarı çatı eğimleri saz çatı ve kirpi çatı kaplama uygulamaları için idealdir. Bu sayede çatıdan yağmur suyu kolaylıkla içeri girmeden kayabilir. Bu da saz çatının ömrünü artıracaktır.
  • Belki sazdan çatıları olan bir işletmeyi devralmak üzeresiniz. İşletme de 20 tane kirpi çatı kaplama yapılmış kamelya bulunduğunu biliyorsunuz ve size en az 10 sene daha ömürleri var denildi. Peki bunu nerden bileceksiniz. Ya seneye yenilemeniz gerekiyor. Bu konu hakkında bizleri arayarak danışmanlık alabilir ve çatılarınızın durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tabi çatıların durumunu en iyi  öğrenmenin yolu ise bir saz çatı ustasının çatıları yerinde incelemesidir.

 

Saz çatı yapımında dikkat edilmesi gereken konular hakkında daha fazla bilgi almak için kirpi çatı yapımında dikkat edilmesi gerekenler yazımızı da okuyabilirsiniz.
 

Resimler