Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Teras Nedir ve Teras Dekorasyon Önerileri

Teras nedir, taraça nedir? teras çatısı ne işe yarar, teras bahçesi ne demek ve doğal teras dekorasyon önerilerini bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Teras Nedir?

Teras Türk Dil Kurumu’na göre Teras Nedir?

Bir yapının damında çevresi, üstü açık yer, ayazlık, taraça: demektir.

Yani bir binanın üst katında bulunan üstü açık rüzgar alan oturma alanı ve boş balkon gibi alanlara denir. Teras kelimesi dilimize Fransızca “Terrase” kelimesinden gelmiştir. Teras için kısaca açık havada yaşamak için oluşturulan platform diyebiliriz. Teraslar günümüzde üstü kapalı hatta komple cam ile kapalı bir şekilde balkon gibi de yapılmaktadır. Kişilerin zevkine ve ihtiyaçlarına göre modern ve korunaklı teras katları da yapılmaktadır.


Taraça Nedir?

Taraça aslında teras ile aynı anlamı taşımaktadır. Taraça kelimesi de dilimize İtalyanca “Terraze” kelimesinden girmiştir. Teras ile aynı anlamı taraça binanın en üst katı ve açık alan olarak tasarlanmaktadır.

 

Teras Çatısı Nedir?

Teras çatıları ve taraça çatıları genellikle teras katlarında yapılan pergola işlemleridir. Ahşap ya da metalden yapılan teras çatılar açık alanlarda gölgelik sağlamak ve yağmurdan korunmak amacıyla yapılmaktadır. Teras çatısı denildiğinde binanın en üst kısmında yer alan açık alan için çatı anlamına gelir.

 

Teras Balkon Nedir?

Teras balkon terimi geniş balkonlu lüks dairelerde kullanılmaya başlanmıştır. İnşaat şirketlerinin geniş ve kullanışlı balkonları belirtmek amacıyla kullandıkları teras balkon terimi daha çok balkonun teras gibi geniş olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır. Geniş bir balkona sahip bir ev satın almak istiyorsanız teras balkonlu evleri tercih edebilirsiniz.

 

Teras Bahçesi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Teras bahçesi de teras katta yapılan yeşillendirme ve peyzaj işlerini belirtir. Teras katını çiçeklendirerek bahçe havası ve doğal bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Teras balkonunuzda ya da taraçanızda aslanağzı, menekşe, papatya gibi çiçekler yetiştirebileceğiniz gibi biber, domates, maydanoz gibi bitkiler de yetiştirmeniz mümkündür. Özellikle saksıda yetiştirilen bitki ve çiçekleri tercih etmek daha iyi olacaktır.


Doğal Teras Dekorasyon Önerileri

Teras dekorasyon önerilerimize gelince teras çatısı ve teras etrafı için hasır gölgelik ve hasır çit ürünlerini kullanabilirsiniz. Teras çatısı için %100 doğal saz hasır otları ile saçaklı ve püsküllü hasır gölgelikler yapabileceğiniz gibi saz kamışlarından imal edilen kamış hasır ürünü ile doğal hasır çatı kaplaması da yapabilirsiniz.

Teras duvarınızı ve teras demirlerini mahremiyet sağlamak ve doğal bir görünüm elde etmek için içeriden kamış çit ürünü ile kaplayarak doğal ve ferah oturma alanları oluşturabilirsiniz.