Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu kamışı ve kargı kamışı arasındaki farklar nelerdir? Sağlamlıkları, uzunlukları, yapısı ve kullanım alanları bakımından bambu ve kargı kamışı arasındaki farkları değerlendirdik.


Bambu ve kargı arasındaki temel farklar nelerdir? Bambu ve kargıyı birbirinden ayıran en temel özellikler nedir? Bambu ve kargı hangi alanlarda kullanılır? Bambu ve kargı arasındaki farklara geçmeden önce kısaca bambu nedir ve kargı nedir kısaca bahsedelim.

Bambu Nedir?

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir

Bambu ya da bambu kamışı dünyada çok hızlı uzayan buğdaygillerden gelen bir çim türüdür. Bambu kamışı genellikle Çin, Asya, Japonya, Hindistan ve Brezilya’da yetişen ve boyları 30-40 metreye kadar ulaşabilen dev kamışlardır. 

Bambu hakkında daha fazla bilgi almak için bambu nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.


Kargı Nedir?

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir

Kargı kamışı da bambu ile aynı familyadan gelmektedir. Odunsu ve kabsu gövdesi içi boş yapısı ile Akdeniz ikliminde sıklıkla yetişebilen bir kamış türüdür. Kargı kamışları istilacı bir yetişme şekline sahip olduğu için çok hızlı bir şekilde kendiliğinden yetişebilirler. 

Kargı kamışları sert odunsu gövdeye sahip içi boş bir yapıdadır. Boyları yaklaşık 3-7 metreye kadar uzayabilen kargı kamışları bulunduğu bölgede kurbağa, balık, su yılanı gibi canlılara bir yaşam oluşturur.

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir

  • Kargı kamışı en fazla 10 metreye kadar uzayabilir ve bambu ise 30-40 metreye kadar uzayabilir. 
  • Kargı kamışlarının kalınlıkları yaklaşık 2-3 cm iken çok büyük bambu türlerinin kalınlıkları 25 cm ye kadar ulaşabilir.
  • Kargı içerisindeki selülozik yapı sayesinde sert bir yapıya sahip olsa da bambu lifli yapısı ve içerisindeki kovalent bağları gücü sayesinde çok dirençli ve esnek bir yapıya sahiptir. Bambu kamışını kırmak oldukça güçtür. 
  • Bambu filizleri birçok canlı için besin piramidinin önemli bir zincirini oluşturur. 
  • Orjinal bambu ürünleri kargıdan üretilen ürünlere göre neredeyse on kat daha pahalıdır. Ülkemizde yeterli bambu yetiştiriciliği yapılmadığı için üretimde kullanılan bambu ithal olarak gelmektedir.
  • Orjinal bambu ile yapılan bahçe çiti ve çatı kaplamaları kargı çatı ve kargı çit uygulamalarına göre daha sağlam ve daha kalın bir dokuya sahiptir.
  • Bambu kamışından yapılan avize, çatı, bahçe çiti gibi ürün ve uygulamalar kargıdan yapılan gölgeliğe, kargı çit, hasır şemsiye ve hasır avizelere göre çok daha maliyetlidir. Kargı ülkemizde bol miktarda yetişirken bambu genellikle ithal edilmektedir.

Bambu Kamışı ve Kargı Kamışı Arasındaki Benzerlikler Nelerdir?

Bambu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir

  • Bambu ve kargı kamışı aynı “Poaceae” bitki familyasından gelmektedir.
  • Bambu kargıya göre çok daha uzun olsa da iki bitki türü de dünya da en hızlı uzayan bitkiler arasındadır.
  • Bambu ve kargı kamışları çok eski yıllardan beri çatı kaplama, çit yapımı ve çeşitli araç ve gereçlerin yapımında kullanılmaktadır.
  • Kargı kamışlarının özellikle yeşil renkte olanları bambu kamışlarına görünüm olarak bir hayli benzemektedir.
  • Bambu dekorasyonda kullanılan kargı kamışları orjinal bambu çunuklara göre maliyet bakımından çok uygun bir alternatif sunmaktadır

Resimler